AMSTERDAM - De Turkse politie heeft nog geen hoofdverdachte op het oog voor de moord op het gepensioneerde Nederlandse echtpaar in de Turkse plaats Yesilbayir. De klusjesman van het stel is wel verdacht in de zaak, zegt de politie zondag in De Telegraaf.

De 72-jarige vrouw en haar 71-jarige man werden woensdag door de politie dood gevonden in hun villa in de regio Antalya. Ze lagen al zo'n vijf dagen dood in hun huis. Agenten vonden het stel na een tip van een conciërge, die een vreemde geur rond de villa bespeurde. Onderzoek wees uit dat het moordwapen een hamer is geweest. Het echtpaar woonde al enkele jaren in Turkije.

Verhoor

Volgens De Telegraaf verhoorde de Turkse politie zaterdag een flink aantal mannen. Geen van hen is echter hoofdverdachte, zei de onderzoeksleider tegen het dagblad. Wel zou de politie verdenkingen tegen 'een klein aantal mannen' hebben.

"We zijn redelijk positief dat we de zaak gaan oplossen. We zijn ervan overtuigd dat de dader uit de buurt komt", laat de leider van het onderzoek weten. Een van de verdachten is de klusjesman van het echtpaar, bevestigt hij. "Vooral omdat er geen braaksporen zijn geweest en hij de sleutel van de villa altijd bij zich droeg."