ROTTERDAM - In Rotterdam zijn vrijdagmiddag op straat twee pasgeboren baby's gevonden. Een vrouw trof de kinderen aan voor de deur van haar woning aan de Kopenhagenstraat in de Rotterdamse wijk Alexanderpolder.

De vrouw ontdekte de vondelingen rond 14.45 uur en nam ze mee naar binnen. Het tweetal lag in "een soort verpakkingsmateriaal". Ze waarschuwde direct de politie.

Overleden

"Toen agenten arriveerden, bleek een van de kinderen al te zijn overleden", aldus een woordvoerder van de politie.

Het andere kind is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. In het belang van het onderzoek wil de politie van beide kinderen nog niet zeggen of het om een jongetje of een meisje gaat.

Ouders

Het zijn volgens de zegsman baby's van enkele dagen oud. "Het is nog volkomen onduidelijk wie de ouders van de kinderen zijn of wie ze te vondeling heeft gelegd."

De technische recherche is in de woning bezig met sporenonderzoek. Tientallen buurtbewoners stonden vrijdagmiddag bij de woning waar de baby's werden ontdekt.

Geen van de aanwezigen zegt de vrouw die op het adres woont te kennen of te weten waarom de kinderen juist bij haar woning zijn neergelegd.

De politie heeft de omgeving afgezet en is een buurtonderzoek begonnen.