RIJSWIJK - Dichte mist heeft donderdagochtend problemen veroorzaakt in het verkeer. Op sommige plaatsen was het zicht niet meer dan 25 tot 50 meter. Door botsingen vielen zeker een dode en een nog onbekend aantal gewonden.

Op de A6 bij Lelystad botsten in beide richtingen tientallen auto's op elkaar. Volgens de politie ging het om bij elkaar zeven incidenten over een afstand van ongeveer vier kilometer waarbij 22 auto's waren betrokken. Een weggebruiker kwam om en een onbekend aantal mensen raakte gewond. De politie sloot de weg in beide richtingen af.

Op de A17 tussen Roosendaal en Moerdijk botsten in de ochtendspits op vijf plaatsen auto's op elkaar. Daarbij waren 25 tot 30 voertuigen betrokken. Hierdoor vielen twee lichtgewonden. Er ontstond een file van langzaamrijdend en stilstaand verkeer over achttien kilometer.

Op de A59 tussen Heijningen en Noordhoek botsten op drie plaatsen auto's op elkaar. Bij een van de incidenten waren twintig auto's betrokken. Hierdoor vielen twee gewonden.

Volgens een woordvoerder van het Traffic Information Centre (TIC) had het verkeer ook in andere delen van het land last van de mist, maar was de ochtendspits niet veel drukker dan normaal. Rond negen uur stonden er 47 files met een totale lengte van bijna 265 kilometer.