AMSTERDAM - De 16-jarige hoofdverdachte in de zaak van de doodgestoken avondwinkelier aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij twee andere overvallen.

De recherche heeft zeer sterke aanwijzingen dat de jongen een rol heeft gespeeld bij een gewapende overval op de Lidl supermarkt in Zaandam en een overval op een kledingzaak in Amstelveen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De Lidl supermarkt aan Spitsbergen in Zaandam werd op 16 juli door een jongeman overvallen. Hij bedreigde de caissière met een vuurwapen en maakte geld buit.

De politie trof tijdens het onderzoek materiaal aan dat leidde naar de 16-jarige, reeds aangehouden, verdachte. Of de verdachte alleen is geweest of hulp heeft gehad is onduidelijk, aldus de politie

Kledingzaak

Op 7 augustus was een kledingzaak aan het Kostverlorenhof in Amstelveen aan de beurt. Hier gebruikte de dader een mes om de eigenaresse te bedreigen.

Hij bond haar vast met tape, doorzocht de winkel en ging er met een geldbedrag vandoor. Het slachtoffer wist zichzelf te bevrijden en bij een andere winkelier alarm te slaan.

Spullen

In het onderzoek naar de overval op de Nieuwe Kalfjeslaan vond de politie bij de 16-jarige verdachte thuis spullen die in verband te brengen zijn met de overval op de avondwinkel aan het Kostverlorenhof.