ROTTERDAM - Agenten hebben dinsdag een scooterbestuurder en een automobilist aangehouden, omdat beiden op verschillende plekken in Rotterdam op de politie waren ingereden.

Een politieman hield diverse schaafwonden, kneuzingen en een hoofdwond over aan de aanrijding met de scooter. Anderen bleven ongedeerd.

Beide mannen, een 22-jarige scooterbestuurder en de 40-jarige automobilist uit Arnhem, werden na een achtervolging afzonderlijk gearresteerd. De auto waarin de Arnhemmer reed, bleek gestolen. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Omsingelen

De scooterrijder viel op doordat hij zonder kentekenplaten over de Spinozaweg reed. Surveillerende agenten besloten de man te omsingelen en aan te houden. De 22-jarige verdachte keerde om toen hij de agenten zag.

Een 41-jarige agent die achter hem reed, zag dit en stapte uit zijn auto om de jongen aan te houden. Op dat moment reed de man op hem in.

Fietspad

Enkele uren later viel in het centrum een automobilist op omdat hij met hoge snelheid op de Karel Doormanstraat over het fietspad reed. De politie gaf hem een stopteken, maar dit negeerde hij.

Na een tweede stopteken bracht de 40-jarige man vlak voor de politie zijn auto tot stilstand en gaf vervolgens weer volop gas. De agenten moesten wegspringen om niet aangereden te worden.

De bestuurder reed met hoge snelheid weg. Voetgangers op een oversteekplaats moesten voor hem opzij springen.