LEIDEN - Problemen in de relatiesfeer hebben geleid tot de schietpartij van dinsdag in Leiden, waardoor een 30-jarige vrouw om het leven kwam. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Den Haag woensdag bekend. De schietpartij had plaats op een parkeerplaats bij ziekenhuis Diaconessenhuis. De vrouw bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De politie verrichtte na het schietincident drie aanhoudingen. Een van de verdachten is inmiddels weer vrijgelaten. Op deze -jarige persoon, die net als het slachtoffer niet beschikt over een vaste woon- of verblijfplaats, zou ook zijn geschoten. Hij raakte echter niet gewond. Bij de schietpartij was ook een kind van het slachtoffer aanwezig. Dat bleef ongedeerd.

Volgens persofficier A. Rijsdorp van het OM in Den Haag heeft een van de verdachten in het verleden een relatie gehad gehad met het slachtoffer. De twee overgebleven verdachten, onder wie de vermoedelijke schutter, komen allebei uit Waddinxveen.

Getuigen

Volgens de politie waren veel mensen getuige van de schietpartij waarbij meerdere keren werd geschoten. Veel van de getuigen zijn door de politie gehoord. De politie zette na de schietpartij een groot deel van de omgeving af om onderzoek te verrichten.

Ze kreeg daarbij vanuit de lucht ondersteuning van een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten. De politie heeft inmiddels ook een vuurwapen. Onderzocht wordt of de vrouw daarmee werd doodgeschoten.