REKKEN - Voor de entree van de Kruidvat-vestiging in de Misterstraat in Winterswijk is een herdenkingsplek ingericht voor de twee personeelsleden die zondag door het vlotdrama bij Rekken om het leven kwamen.

Familie, medewerksters en de directie van de twee Kruidvat-vestigingen in Winterswijk hebben er bloemen gelegd. Burgemeester Thijs van Beem (Winterswijk) en zijn collega Hein Bloemen (Berkelland, waaronder Rekken valt) waren daarbij aanwezig.

Op de website van het Kruidvat is een condoleanceregister geopend. Ruim achthonderd mensen hebben het register voor de twee omgekomen vrouwen maandag al getekend.

Ongeluk

Zondagavond laat overleed een 34-jarige filiaalhoudster van de drogisterijketen aan de gevolgen van het ongeluk met een omgeslagen vlot. Eerder die dag overleed een 24-jarige medewerkster. Beiden namen deel aan een bedrijfsuitje van het filiaal Misterstraat. Een medewerkster ligt nog in het ziekenhuis. Haar situatie is stabiel.

Stuw

In totaal achttien personeelsleden voeren zondag met een rubberen vlot over rivier De Berkel bij Rekken in de Achterhoek. Het vlot is van een stuw gevallen, waarbij het is omgeslagen. Het had voor de stuw uit het water moeten worden gehaald. Waarom dat niet is gebeurd, is nog onduidelijk.

Waterschap Rijn en IJssel

Het Waterschap Rijn en IJssel ziet in het ongeval geen reden extra maatregelen te nemen. Volgens de waterbeheerder staan er voldoende waarschuwingsborden. De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) onderzoekt nog of een vlot onder de Warenwet valt.