ROTTERDAM - De zestig bewoners van de appartementen boven de parkeergarage in Rotterdam waar maandag brand woedde, mogen woensdagavond pas terug naar hun woningen. De gemeente regelt onderdak voor ze. De bewoners moesten hun appartementen boven de garage aan de Lloydstraat uit voorzorg verlaten.

De brand brak in de vroege ochtend uit en kon vrij snel weer worden geblust. Zes auto's brandden uit. De parkeergarage van het gloednieuwe gebouw moet worden gestut en stalen balken moeten meer stevigheid geven. Een deel van de vloer is namelijk door de hitte van de vuurzee naar beneden gevallen.

De Rotterdammers mogen maandagavond onder begeleiding even terug om wat spullen en hun huisdieren op te halen. Ook de bedrijven blijven tot en met woensdag dicht.

School

De studenten van het naastgelegen Scheepvaart- en Transportcollege (STC) kunnen daardoor maandag niet naar school. Werknemers van omliggende gebouwen kunnen wel aan het werk. Hun auto's moeten ze buiten de politieafzetting laten staan. De opvang van bewoners en studenten is in de loop van de ochtend verplaatst naar wijkaccomodatie Pier 80 aan de Rosener Manzstraat 80.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie heeft de Lloydstraat afgesloten. De bewoners van het nabijgelegen pand mogen wel terug naar hun huizen. De studenten van het STC moeten dinsdag gewoon weer naar school.