REKKEN - Een ongeval met een vlot op de rivier de Berkel bij Rekken in de Achterhoek heeft een tweede leven geëist. Een 34-jarige vrouw uit Winterswijk bezweek zondagavond laat, nadat eerder op de dag al een 24-jarige vrouw uit Lichtenvoorde was gestorven.

Het tweede slachtoffer was de filiaalhoudster van de drogisterij, die met zeventien collega's tijdens een bedrijfsuitje op het vlot zat. Die viel van een stuw en sloeg om. Het is nog onduidelijk waarom de vrouwen het vlot niet tijdig uit het water hebben getrokken, zoals de bedoeling was.

Van de gewonden liggen nog drie vrouwen in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. Dat heeft de burgemeester van Winterswijk Thijs van Beem maandag tijdens een persconferentie gezegd.

Kruidvat

Op het vlot zaten werkneemsters van twee vestigingen van het Kruidvat in Winterswijk. Beide vestigingen blijven deze week gesloten. De winkelketen zorgt zelf voor opvang van de slachtoffers. Het Kruidvat heeft een professioneel team achter de hand. Het team wordt ook ingezet bij onder meer overvallen. Ook de gemeente Winterswijk heeft aangeboden daar waar mogelijk te helpen.

Maandag wordt bekendgemaakt of en waar in de gemeente een centrale rouwplek wordt gemaakt. Ook zal een condoleanceregister worden geopend.

Binnen de gemeente Winterswijk is ook een riviertje De Slinge dat kleine stuwen heeft. Van Beem zegt in eigen gemeente kritisch daar naar te gaan kijken.

Ongeval vlot Rekken