BAGDAD - De jongste bombardementen op Bagdad waren onder meer gericht op het hoofdgebouw van de Iraakse televisie. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse Centrale Commando in Qatar woensdag gezegd, meldde de BBC.

Volgens correspondenten ter plaatse, viel het signaal van de Iraakse televisie na het bombardement in de nacht van dinsdag op woensdag, uit. Ook de satelliet-televisie verdween van het scherm. De geallieerden schoten volgens onbevestigde berichten kruisraketten af op Bagdad.

In de Iraakse hoofdstad waren zware explosies te horen. Een correspondent van het persbureau Reuters meldde dat er 24 explosies waren en dat grote rookkolommen opstegen vanaf het zuidelijke deel van Bagdad. Daar zijn onder meer het ministerie van Informatie en de staatstelevisie gevestigd.

Volgens de correspondent schudden gebouwen in het centrum van de stad op hun grondvesten. Er was geen luchtafweer te horen en ook het luchtalarm ging niet af toen de hoofdstad aan door de bommen werd getroffen.

In het zuiden van Bagdad is waarschijnlijk een deel van de Republikeinse Garde gestationeerd, die de hoofdstad tegen de geallieerden moet verdedigen.

Overigens steeg in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een B-52 gevechtsvliegtuig op van de Britse luchtbasis in Fairford. Het zou gaan om een Amerikaanse bommenwerper.