RIJSWIJK - Ehsan Jami, PvdA-lid en voorzitter van het comité voor ex-moslims, heeft samen met PVV-voorman Geert Wilders een artikel geschreven in de Volkskrant donderdag. Daarin maken zij een vergelijking tussen Adolf Hitler en de profeet Mohammed.

Het duo reageert onder de kop 'Wij zullen nooit zwijgen' op de opmerkingen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra in het AD over de toon van sommige opmerkingen over de islam.

Joustra waarschuwde voor de mogelijke gevolgen van sommige felle opmerkingen over de islam. Jami kreeg eerder in een gesprek met VVD-fractievoorzitter Mark Rutte steun van de liberaal, omdat hij afstand had genomen van de islam. Volgens Rutte kreeg Jami te weinig steun van partijleider Wouter Bos van de PvdA.

Hitler

In het opiniestuk schrijft het tweetal dat stevige kritiek op de islam noodzakelijk is. "Als we nu niet optreden tegen de vergaande islamisering van Nederland, herleven de jaren dertig van de vorige eeuw. Alleen was het toen Hitler en nu Mohammed."