AMSTERDAM - Bij de zogenoemde martelmoord in Pernis is de politie door een slordigheid een kwartier later het huis binnengevallen dan hen was toegestaan. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

Een zogeheten Regionale Ondersteunings Groep (ROG) had toestemming het huis, waar een man ernstig werd mishandeld, binnen te vallen, maar deed dat niet bij gebrek aan stormram en schild.

Vlak na de gebeurtenissen in Pernis werd al bekend dat de agenten hadden gewacht op versterking. Als reden werd gegeven dat agenten het huis niet binnengingen omdat dat niet veilig was, de aanwezigen zouden gewapend kunnen zijn. Volgens De Telegraaf is aan een van de verdachten gevraagd of er wapens in het huis waren en is daarop ontkennend geantwoord.

Gewaarschuwd

In het huis werd die avond in juni een 28-jarige man mishandeld tot hij overleed. De politie zou om 23.47 uur zijn gewaarschuwd door een buurman. Die vertelde dat er geweld werd gebruikt in het huis en dat het slachtoffer was vastgebonden met tape.

De politie viel om 00.41 uur het huis binnen en troffen het slachtoffer levenloos op zijn buik aan. Vijf minuten later werd een ambulance opgeroepen die tegen 01.00 uur zou zijn gearriveerd. De ambulance zou het huis niet hebben kunnen bereiken omdat politieauto's de weg blokkeerden. Om 01.15 uur volgde de melding dat het slachtoffer is overleden.

Hostel

De twee verdachten hebben het slachtoffer waarschijnlijk omgebracht omdat die zich veelvuldig heeft vergrepen aan zijn vijfjarige zoontje. De 24-jarige ex-vriendin van het slachtoffer, de eveneens aangehouden Marian D., zou de twee daarover hebben ingelicht. Die besloten het recht in eigen hand te nemen. Zij zouden zijn geïnspireerd door de horrorfilm Hostel 2.