SCHIJNDEL - Op een industrieterrein in Schijndel heeft intwee hallen van een houtfabriek een felle brand gewoed. Daarbij isin geringe mate asbest vrijgekomen, aldus een commandant van debrandweer in Schijndel. De brand brak rond half een uit in de nachtvan zaterdag op zondag. Rond zeven uur zondagmorgen werd het seinbrand meester gegeven.

Een gebied rond de fabriek is afgezet om vrijgekomen asbest opte ruimen. Zo'n tien verschillende korpsen hebben het vuurbestreden, met in totaal zo'n honderd spuitgasten. Ongeveer veertigbrandweerlieden zijn nog bezig met het nablussen van de brand.In de twee afgebrande hallen van de houtfabriek lag eikenhoutopgeslagen. De brandweercommandant durfde geen exacte schatting temaken van het schadebedrag. Volgens hem ligt dat echter wel in devele tonnen.

De brandweer had nogal wat tijd nodig om het vuur onder controlete krijgen. Een nabijgelegen kantoorpand bleef gespaard. Er zijngeen gewonden gevallen bij de brand. De oorzaak van de brand is nogonduidelijk.