KHORRAMSHAR/DEHLORAN - Twee Amerikaanse raketten hebbenzaterdag het Iraanse dorp Manyuhi getroffen. De inslagen volgden opeen aanval door een gevechtsvliegtuig op vrijdag waardoor eenoliedepot in de Iraanse stad Ababdan werd geraakt. Dit heeft hetIraanse persbureau IRNA zaterdag gemeld. Zowel het dorp als de stadliggen aan de grens met Irak bij de monding van de grensrivierShatt al-Arab.

Een Iraanse commandant in de streek zei voorts tegen IRNA dat deAmerikanen en/of Britten het Iraanse luchtruim opnieuw hebbengeschonden, op zaterdag zeker drie keer in zijn regio. Vrijdagprotesteerde Iran tegen de schendingen van zijn luchtruim door demogendheden die Irak bombarderen.

Door de mogelijk abusievelijke aanval op het Iraanse oliedepotraakten vrijdag drie mensen gewond. Over gewonden op zaterdag isniets meegedeeld.

Aan de Iraakse grens in de westelijke provincie Ilam zijn"kolossale explosies" gehoord en gevoeld. In het dorp Musian, 6kilometer van de grens, sneuvelden zaterdag zelfs de ruiten. Het isniet duidelijk waar de explosies in Irak waren. De Iraanseprovincie Ilam grenst aan Centraal-Irak en ligt ongeveer 150kilometer ten oosten van Bagdad.