EMMEN - De reconstructie van de moord op het 79-jarige 'wandelvrouwtje' uit Emmen, die maandagavond en dinsdagmiddag werd uitgezonden via het tv-programma Opsporing Verzocht, heeft inmiddels ruim driehonderd tips opgeleverd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Drenthe gaat het om "uitzonderlijk veel tips".

De tips hebben volgens persofficier van justitie M. Wolters "waardevolle informatie" opgeleverd. Zo is een vermiste oorbel van het slachtoffer teruggevonden op ruime afstand van de plaats waar het lichaam werd gevonden. Ook hebben tal van personen zich gemeld die vlak voor het vermoedelijke tijdstip van overlijden in de buurt van de vindplaats van het lichaam zijn geweest en weet de recherche nu meer over de zwarte tas die ter plaatse is gevonden.

Het rechercheteam heeft nog geen dader op het oog, maar heeft al wel een DNA-profiel. Een vergelijking met de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft geen resultaat opgeleverd. De recherche vermoedt dat de dader uit de omgeving van Emmen komt, maar kijkt in het onderzoek ook over de vlakbij gelegen Duitse grens.

Het wandelvrouwtje, de 79-jarige weduwe Van Offeren, is op 13 of februari verkracht en doodgeslagen met een schep in het bosgebied Emmerdennen. De dader heeft haar vastgebonden aan een boom en is op brute wijze tekeer gegaan. Pas een week na de moord werd het levenloze lichaam gevonden. Van Offeren maakte dagelijks lange wandelingen en werd daarom in de buurt het wandelvrouwtje genoemd.