Doden bij zelfmoordaanslag Bagdad

BAGDAD - Zeker tien mensen zijn zaterdagavond om het leven gekomen in Irak toen een zelfmoordenaar zichzelf opblies in een auto. Zeker vijftien mensen raakten gewond, lieten functionarissen weten.

De explosie vond plaats in Bagdad terwijl mensen in de rij stonden om brood te kopen voor de iftar-maaltijd, de eerste maaltijd na het dagelijkse vasten van de Ramadan.

"Daarnaast zijn in de afgelopen 24 uur zeker tien lijken van gemartelde en doodgeschoten mannen op straat gevonden in Bagdad", aldus een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Geëxecuteerd

De Irakese politie vindt regelmatig mannen op straat die zijn geëxecuteerd. De meesten zijn slachtoffers van het aanhoudende sektarische geweld tussen rivaliserende soennitische en sjiitische doodseskaders.

Gedaald

In de afgelopen maanden is het aantal van dergelijke slachtoffers gedaald sinds tienduizenden Amerikaanse en Irakese troepen patrouilleren in de straten van de hoofdstad.

Opstandelingen

Amerikaanse en Irakese militairen doodden zaterdag zeker veertien vermoedelijke opstandelingen en arresteerden zeventien anderen bij operaties in het midden en noorden van Irak, aldus de Amerikaanse krijgsmacht.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie