Arrestaties verricht bij demonstratie Kamp Zeist

ZEIST - De politie heeft 23 arrestaties verricht bij een demonstratie zaterdag voor detentiecentrum Kamp Zeist. Dat maakte een politiewoordvoerder bekend.

Een burgerplatform organiseerde een manifestatie tegen de opsluiting van mensen zonder verblijfsvergunning. Volgens de organisatie zitten deze mensen onder slechte omstandigheden en zonder proces voor onbepaalde tijd opgesloten.

Openbare geweldpleging

Bij de ingang van het detentiecentrum verzamelden zich volgens de politie zo'n honderd demonstranten. Een woordvoerster van de organisatie sprak over de komst van minstens 150 mensen.

"Na het einde van de vele toespraken, rond 16.00 uur, probeerden de demonstranten het terrein te betreden terwijl dit niet was toegestaan'', aldus de politiewoordvoerder. "Ze vernielden hekken en haalden deze weg om het kamp in te gaan. Daarom zijn ze aangehouden op verdenking van openbare geweldpleging."

Politiehonden

Ook lieten de agenten politiehonden los op de aanwezigen. Enkele mensen liepen hierbij bijtwonden op. "We hadden als organisatie niet verwacht dat de politie zo hard zou optreden", aldus de zegsvrouw van de organisatie.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie