Negen maanden cel voor kindermisbruik

UTRECHT (ANP) - De 37-jarige E.S. uit Blaricum die op een toilet van de McDonald's-vestiging in Amersfoort een 6-jarig jongetje heeft misbruikt, is vrijdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De straf was gelijk aan de eis.

Op Hemelvaartsdag vertelde het jongetje aan zijn ouders dat hij op het toilet was betast. De dader bleek gefilmd door beveiligingscamera's. Toen deze beelden op televisie werden uitgezonden werd S. herkend door collega's. Hij gaf zichzelf aan.

Hij gaf toe dat hij pedofiel is en al zeven jaar lang vestigingen van McDonald's bezoekt om daar op de toiletten naar jongetjes te gluren en zichzelf te bevredigen.

Hij vertelde dat hij een keer eerder met twee broertjes alleen op een toilet is geweest. Daarvan was nooit aangifte gedaan.

Zorgwekkend

De rechtbank concludeerde dat het tot één geval van feitelijk misbruik beperkt was gebleven, maar noemde het zorgwekkend dat de pedofiele afwijkingen van de verdachte steeds ernstiger werden.

Daarom vond de rechtbank een intensieve behandeling op zijn plaats en legde een proeftijd van vijf jaar op.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie