Verdachte zaak Benningshof op vrije voeten

ROTTERDAM - Een van de twee personen, die verdacht worden van het doden van Tim Benningshof, is weer op vrije voeten. Dit heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald. Guiseppe F. blijft wel verdachte.

De andere verdachte Sandra V. blijft in hechtenis. Het tweetal begroef het lichaam van Benningshof vorig jaar in de buurt van Brielle.

Overdosis

Benningshof was maanden vermist totdat de politie op aanwijzingen van F. het stoffelijk overschot vond. De avond van de verdwijning hadden verdachten en slachtoffer diverse verdovende middelen gebruikt. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat ervan uit dat F. en V. Benningshof een overdosis hebben toegediend omwille van geld.

De rechter besliste dat er meer medisch onderzoek nodig is. Dit om te bepalen waar de toen 21-jarige Rotterdammer, die problemen met zijn alvleesklier had, precies aan is gestorven. Dit onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de verdachten schuldig zijn aan de dood van Benningshof.

Paniek

Volgens de raadsheren van de verdachten is er sprake van een ongeval. Het tweetal zou na het plotselinge overlijden van Benningshof zo in paniek zijn geraakt, dat zij besloten zijn lichaam te verstoppen.

Dat F. voorlopig uit de cel is, kwam hard aan bij de nabestaanden van het slachtoffer. De vader van Benningshof vond het "ongeloolijk" dat F., de beste vriend van zijn zoon, na alles wat er gebeurd is zomaar vrij rond kan lopen.

Tip de redactie