ARKEL - Door een ongeval in Arkel (Zuid-Holland) zijn vrijdagochtend dertien scholieren en een 41-jarige automobiliste uit Gorinchem gewond geraakt. De leerlingen waren op de fiets op weg naar hun scholen in Gorinchem, toen ze door de auto werden geschept. Dit meldde een woordvoerder van de gemeente Giessenlanden.

De auto is door onbekende oorzaak frontaal tegen de groep aangereden. Tientallen scholieren, die op de polderweg naar school fietsten, hebben het ongeval gezien. Zij worden door Slachtofferhulp opgevangen.

Drie scholieren zijn ernstig gewond, maar niet in levensgevaar. De anderen, waaronder de automobiliste, hebben minder ernstig letsel. De scholieren, allemaal in de leeftijd van 13 tot 15 jaar, zijn afkomstig uit de dorpen Leerbroek en Meerkerk.

Het ongeval gebeurde rond acht uur op de Vlietkade in Arkel. De auto belandde na de botsing in de sloot. Enkele scholieren kwamen daarbij onder de auto terecht. Bij de hulpverlening werden onder meer twee traumahelikopters en een duikploeg ingezet.

Twaalf van de dertien leerlingen zitten op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Daar zijn de lessen vrijdag gewoon doorgegaan.