ROTTERDAM - De Rotterdamse trambestuurder die donderdag 13 maart door een passagier zou zijn gestoken met een stanleymes, heeft het voorval verzonnen. De 29-jarige werknemer van de RET heeft bekend een valse aangifte te hebben gedaan, deelde de politie donderdag mee.

Naar aanleiding van de melding over de steekpartij legden collega's van de bestuurder 14 maart spontaan het werk neer en eisten zij meer beveiliging op de trams. Burgemeester Opstelten beloofde na een gesprek met de RET'ers dat alle trams in Rotterdam deurvergrendeling krijgen.

De trambestuurder vertelde de politie dat een passagier hem op de Limbrichthoek had aangevallen. Die zou hem met een stanleymes in de arm hebben gestoken. De dader nam, althans volgens het relaas van de bestuurder, meteen de benen. De RET-medewerker sloeg via de noodknop alarm.

Uit het onderzoek van de politie is inmiddels gebleken dat de man alles heeft verzonnen. Hij vond in zijn tram een klein model stanleymes waarmee hij zich in zijn arm sneed. Daarop drukte hij op de alarmknop. De man raakte in paniek toen de politie arriveerde en verzon vervolgens het overvalverhaal.

Volgens de politie heeft de trambestuurder spijt van zijn daad. Dat hij zich verwondde heeft te maken met privé-problemen, aldus de politie.