Slachtoffer 'bijlmoord' donderdag begraven

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom is om 11.00 uur de begrafenisdienst begonnen voor de 22-jarige student die zaterdag met een bijl werd gedood op het treinstation van Roosendaal.

De rouwdienst vindt plaats in de Kerk van de Goddelijke Voorzienigheid. Omdat deze kerk te klein is voor het aantal belangstellenden is in een nabijgelegen sporthal een groot scherm neergezet. In totaal is plaats voor meer dan 1100 mensen.

Korps Commandotroepen

In de kerk is onder meer een kleine afvaardiging van het Korps Commandotroepen (KCT) uit Roosendaal aanwezig. Een woordvoerder van Defensie laat desgevraagd weten dat het korps uit het oogpunt van de verklaring van de verdachte zijn medeleven aan de nabestaanden wil overbrengen.

Onvrede

De 41-jarige Amerikaan die werd aangehouden heeft gezegd dat hij eigenlijk een commando van de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal wilde treffen. De verdachte zegt te hebben gehandeld uit onvrede met het politieke en militaire optreden van de VS in Irak en de medewerking van Nederland daaraan. Het slachtoffer lijkt uiteindelijk willekeurig gekozen.

Rouwstoet

Na afloop gaat de rouwstoet naar de sporthal, waar bezoekers een erehaag zullen vormen voor de overledene. De student wordt daarna in besloten kring begraven.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie