AMC schort complexe operaties op na brand (video)

AMSTERDAM - Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam zal na een brand donderdag in de eigen energiecentrale 24 uur lang geen ingewikkelde of langdurige operaties uitvoeren.

Door de brand is de eigen stroomvoorziening buiten gebruik en is het ziekenhuis overgegaan op het openbare net, liet een woordvoerster weten. Mocht er een stroomstoring komen, dan heeft het AMC geen noodvoorziening meer.

Risico's

Daarnaast wil het ziekenhuis de risico's beperken door 24 uur geen slachtoffers van externe calamiteiten, zoals verkeersongevallen, op te vangen. Ambulances brengen slachtoffers naar het VU Medisch Centrum of het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

Het AMC zet donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag ook extra personeel in bij patiënten die aan medische apparatuur liggen.

Mocht de stroom uitvallen, dan nemen artsen de hulpverlening handmatig over.

Energiecentrale

In de energiecentrale van het facilitair gebouw van het AMC brak donderdagochtend brand uit. Na ongeveer twee uur had de brandweer het vuur onder controle.

Het gebouw staat los van het geneeskundige gedeelte van het ziekenhuis. Er zijn geen gewonden gevallen en evacuatie van patiënten was niet nodig. Het ziekenhuis kon tijdens de brand blijven functioneren.

Brand AMC

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie