Hoger beroep in zaak Ilona Nemeth in oktober

UTRECHT - Het hoger beroep van de Marokkaan Amin M., de man die eerder dit jaar werd veroordeeld voor de moord op de Utrechtse Ilona Nemeth, dient op 8 oktober in Marokko.

Dat heeft de Nederlandse advocaat van M., Willem Jan Ausma donderdag gezegd. M. werd op 12 juni veroordeeld tot de doodstraf voor de moord op Ilona Nemeth. De straf komt overigens neer op levenslange gevangenisstraf omdat de doodstraf in Marokko niet meer wordt uitgevoerd.

De toen 34-jarige Nemeth werd op 16 juli 2004 voor het laatst levend gezien. Een jaar later werd haar stoffelijk overschot gevonden in een groenstrook bij station Utrecht Overvecht.

Zorgvuldiger

Ausma hoopt dat in het hoger beroep zorgvuldiger naar de bewijzen worden gekeken dan in eerste aanleg. De rechters hadden in juni slechts twee uur nodig om tot de uitspraak te komen.

Zij achtten het bewezen dat M. zich schuldig heeft gemaakt aan alle feiten die hem ten laste werden gelegd: moord, verkrachting en diefstal. De familie van Ilona Nemeth wezen ze een schadevergoeding toe voor geleden materiële en immateriële schade.

Ontkenning

Ausma en de Marokkaanse advocaat van M. onderzoeken of er in hoger beroep getuigen kunnen worden opgeroepen. M. ontkent Nemeth te hebben vermoord en verkracht.

Tip de redactie