'Aardbeving Indonesië minder verwoestend dan gedacht' (video)

JAKARTA - De reeks aardbevingen die woensdag en donderdag het Indonesische eiland Sumatra troffen, lijken minder verwoestend te zijn geweest dan aanvankelijk werd gevreesd.

Het officiële dodental staat vooralsnog op tien. Honderden huizen zijn beschadigd, maar de schade en het aantal slachtoffers lijken mee te vallen, meldden functionarissen uit het getroffen gebied.

"We hebben nu een totaal van zes doden in Bengkulu", aldus een medewerker van de provinciale rampenbestrijdingsdienst. Circa 25 mensen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Uit de aangrenzen provincie West-Sumatra kwamen berichten van drie doden. Meer dan tweehonderd huizen zouden zijn ingestort. De meeste mensen konden echter tijdig naar buiten komen.

Tsunami

De Indonesische autoriteiten lieten onmiddellijk na de bevingen waarschuwingen uitgaan tegen vloedgolven. Enkele uren later werd deze weer ingetrokken.

Een zeebeving voor de Sumatraanse kust eind 2004 veroorzaakte een van de grootste rampen uit de moderne geschiedenis met meer dan 230.000 doden als gevolg van vloedgolven langs de kusten van Azië en Afrika.

Aardbeving Indonesië

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie