BEEK-UBBERGEN - De politie heeft woensdagavond een 32-jarige inwoner van Beek-Ubbergen bij Nijmegen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij handelde in het verdovende middel ghb, dat ook wel bekend staat als de 'rape drug'.

In zijn woningen in Nijmegen en Druten vond de politie 3,5 liter ghb, 48 ampullen met ghb, tweehonderd xtc-pillen, 100 gram harddrugs en een wapen.

Narcose

Ghb (gamma hydroxybutyrate) is van oorsprong een narcosemiddel. Het verdovende middel is sinds een aantal jaren populair in het uitgaanscircuit. Het komt voor dat vrouwen het middel onwetend via een drankje binnen krijgen en daarna in verdoofde staat worden verkracht. Zo kwam ghb aan de naam 'rape drug'.

De politie kwam de man half februari na tips op het spoor. Woensdag volgde de politie hem, nadat hij drugs had opgehaald bij een 33-jarige inwoner van Nijkerk. De Nijkerker is ook aangehouden.

In de woning in Nijmegen trof de politie tevens een hennepkwekerij aan. In die woning waren een man en een vrouw uit Cuyk en een vrouw uit Nijmegen aanwezig toen de politie huiszoeking kwam doen. Ook deze mensen zijn aangehouden. Alle verdachten zitten vast.