Portugese politie wil dagboek van Kate McCann (video)

AMSTERDAM - De Portugese politie heeft een nieuwe stap gezet in de vermissingzaak van het Britse meisje Madeleine McCann. Ze willen speciale bevoegdheden om het dagboek van Kate McCann in beslag te kunnen nemen. Dat meldt de Britse krant The Telegraph woensdag.

Volgens de openbare aanklager in Portugal is het mogelijk dat Kate in het dagboek meer loslaat over wat er precies met Madeleine is gebeurd toen ze vier maanden geleden verdween uit een vakantieappartement in de Algarve.

Verdachten

Vorige week werd bekend dat beide ouders van Madeleine als officiële verdachten zijn aangemerkt door de Portugese politie. Ze zijn ondervraagd, en inmiddels teruggekeerd naar Groot-Brittannië.

Kate McCann hield een dagboek bij gedurende de periode dat het echtpaar in Portugal zat, en een zoektocht op touw zette om hun vermiste dochter terug te vinden.

Volgens Portugese media zou het dagboek vorige week al zijn ingenomen door de Portugese politie, om meer inzicht te krijgen in het leven van het echtpaar, en om eventuele aanwijzingen te vinden voor betrokkenheid bij de verdwijning.

Knuffel

Naast het dagboek wil de Portugese politie ook over de knuffel van Madeleine beschikken om daar een DNA-test op uit te voeren.

De zoektocht van de politie in Portugal lijkt deze dagen gericht te zijn op een kerk in Praia da Luz, waar de McCanns regelmatig kwamen na de verdwijning van hun dochter. De onderzoekers willen daarnaast de katholieke priester Jose Manuel Paticho ondervragen, waar het echtpaar mee bevriend is geraakt.

Vader

De Portugese media staan bol van de verhalen waarvan de meeste geruchten zijn over de zaak ‘Maddie’. De laatste geruchten vertellen dat Gerry McCann niet de echte vader zou zijn van de Britse kleuter. Kate zou zwanger zijn geworden via een IVF-behandeling. Ook daarover zijn geen bevestigende feiten bekend

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie