SCHIPHOL - Van de 380 KLM-passagiers die hebben gereisd met een mogelijk met SARS besmette Brit, vertoont nog niemand symptomen van de mysterieuze longziekte. Dat heeft een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij donderdag donderdag meegedeeld.

De KLM formeerde begin deze week een speciaal team dat de passsagiers vroeg naar een mogelijke besmetting met SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) tijdens twee KLM-vluchten afgelopen weekeinde. Op twintig personen na heeft de KLM iedereen op de passagierslijst bereikt en persoonlijk geïnformeerd, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie WHO voorschrijft. Familieleden of bekenden stellen de overige twintig passagiers indirect op de hoogte.

WHO

Volgens de WHO moeten alleen de passagiers die naast, voor en achter de Brit hebben gezeten, worden geïnformeerd. De KLM heeft ervoor gekozen alle passagiers van de desbetreffende vluchten te benaderen. Zij waren afkomstig uit 33 verschillende landen.

Of de man uit Groot-Brittannië daadwerkelijk lijdt aan SARS, is volgens de KLM nog niet duidelijk. De luchtvaartmaatschappij staat in contact met zijn arts.Hoelang de incubatietijd van de ziekte is, staat nog niet vast. Ze lijkt tussen twee en veertien dagen te liggen.