ROERMOND - Door een treinbotsing bij Roermond is donderdag een machinist van een NS reizigerstrein om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van de NS vielen er bovendien acht zwaargewonden. Twee, onder wie de conducteur, zijn er ernstig aan toe. Dertig reizigers raakten lichtgewond. De NS vangt de passagiers op in de buurt van het ongeval.

Een goederen- en een reizigerstrein botsten even voor het middaguur frontaal op elkaar op een wissel. Het ongeval gebeurde ongeveer driehonderd meter ten noorden van het station van de Limburgse plaats.

Containers

Het gaat om een goederentrein van Shortlines, die onderweg was van Born naar Europoort, geladen met containers en de stoptrein van Venlo naar Roermond. De goederentrein vervoerde geen gevaarlijke stoffen. Wat de trein in de 22 containers vervoerde, is nog niet bekend.

Weggeslingerd

Het eerste treinstel van de reizigerstrein, een zogenoemde buffel, werd enkele meters in elkaar gedrukt en raakte zwaar beschadigd. Twee deuren van de trein werden door de klap ruim honderd meter verder weggeslingerd. Volgens getuigen schoven de treinen na het ongeval nog vele meters door.

De oorzaak van het ongeval is de spoorwegen niet bekend. De Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat stelt een onderzoek in. De vervoerder heeft een informatienummer (030-2354603) geopend. Het treinverkeer van en naar Roermond ligt de hele dag plat. De NS heeft bussen ingezet.