A15 door ongeluk beperkt bereikbaar voor verkeer

OCHTEN - Na een ongeval op de A15 ter hoogte van afslag Echteld waarbij een vrachtwagen en een personenauto volledig uitbrandden, moet de snelweg worden gerepareerd. Dat maakte een woordvoerder van de politie woensdag bekend.

Het wegdek is door de brand ernstig beschadigd en verontreinigd. Via een rij- en vluchtstrook kan het verkeer naar Nijmegen rijden. "Dit zal waarschijnlijk tot de avond duren", aldus de zegsman.

Kraanwagen

Omstreeks 06.30 uur stond op de vluchtstrook van de A15 richting Nijmegen een kraanwagen met pech. Daarachter bevond zich een goederenbusje voor hulp. "Naar alle waarschijnlijkheid zijn beide stilstaande voertuigen geraakt door de vrachtauto, die vervolgens tot stilstand kwam tegen de vangrail van de middengeleider. Daarbij werd een personenauto meegenomen. Vervolgens vlogen beide auto's in brand", liet de zegsman weten.

Enkele uren was de gehele snelweg afgesloten. Rond 10.00 uur kon het verkeer richting Rotterdam weer gebruik maken van de weg. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond.

Vrachtwagenbrand A15

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie