Tbs'er steekt medegevangene neer met schaar

AMSTERDAM - Een gedetineerde van tbs-kliniek De Kijvelanden in Portugal heeft afgelopen weekeinde een medegevange met een schaar neergestoken.

Dat meldt de Telegraaf woensdag. Volgens de krant ging het er zo heftig aan toe, dat de aanwezige begeleiders niet durfden in te grijpen.

De dader zou 22 keer op het slachtoffer hebben ingestoken. Het slachtoffer werd uiteindelijk ontzet door een intern bijstandsteam.

De tbs'er had volgens de krant 's avonds om een schaar gevraagd. Toen de gedetineerde een stomp exemplaar kreeg, vroeg hij om een scherpere papierschaar. Aangezien de man vrijstelling had om een schaar te gebruiken, kreeg hij die.

Kort daarna stak de tbs'er meerdere malen op een medegedetineerde in. Drie vrouwelijke medewerkers waren daar getuige van.

Aangifte

Justitie heeft het incident bevestigd en omschrijft het als 'ernstig'. Verder wil het ministerie niet op de steekpartij ingaan. "Er is aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek."

Het slachtoffer is inmiddels weer in de kliniek na een kort verblijf in het ziekenhuis.

Rol

De Tweede Kamerfracties van de VVD en PVV hebben inmiddels vragen gesteld aan staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie. Beide fracties willen weten welke rol het personeel van De Kijvelanden heeft gespeeld in deze kwestie.

Tip de redactie