Verwarde Brabander met mes zaait paniek

AMSTERDAM - Een 35-jarige verwarde man uit Bergen op Zoom heeft dinsdagmiddag voor onrust gezorgd in het Brabantse Zevenbergen door met een mes rond te zwaaien en het proberen te beroven van de auto van mensen.

Niemand raakte bij de acties van de man gewond. Hij kon kort nadat hij een voorbijganger bedreigde worden opgepakt.

In het huis van de man, die volgens de politie compleet was doorgedraaid, troffen agenten een vernielde inboedel, bloed en een zwaar verminkte hond aan.

Keukenmes

De Brabander belaagde even na 15.30 uur een voorbijganger op de Zuidhaven. Hij pakte de 42-jarige man uit Helmond vast en bedreigde hem met een keukenmes.

Verder maakte hij kenbaar dat hij het op de auto van de man had voorzien. De Helmonder kon loskomen en vluchtte een nabijgelegen postkantoor binnen.

Auto

De belager achtervolgde hem en riep: "Ik moet een auto hebben". Hij maakte steekbewegingen naar de man en de ongeveer drie medewerkers van het postkantoor. Die namen daarop de benen.

De verwarde man rende daarop ook naar buiten en hield passerende auto's tegen. Een 59-jarige vrouw uit Zevenbergen werd uit haar auto getrokken. Zij bleef ongedeerd.

Een 40-jarige man uit Zevenbergen greep in, waarbij met de dader in gevecht raakte. De verdachte liep hierbij lichte verwondingen op.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie