Amerika herdenkt 9/11

NEW YORK - In New York is dinsdagochtend om 08.46 uur lokale tijd de herdenking van de aanslagen op het World Trade Center begonnen. Op precies datzelfde tijdstip boorde zich op 11 september 2001 het eerste vliegtuig in de noordtoren van het WTC. Om 09.03 uur volgde de tweede, dit keer in de zuidtoren.

In een park nabij Ground Zero luidden een koor en doedelzakspelers de ceremonie in. Reddingswerkers lezen de namen van de 2749 slachtoffers voor. Burgemeester Michael Bloomberg beschreef 9/11 als "een dag die onze geschiedenis en onze harten verscheurdde".

Washington

In Washington vindt op hetzelfde moment een herdenking plaats. Hier boorde zich zes jaar geleden een vliegtuig in het Pentagon. President Bush is bij de ceremonie aanwezig, minister van Defensie Robert Gates houdt een toespraak. In Washington kwamen op 11 september 184 mensen om het leven.

In Shanksville, Pennsylvania, waar ook een vliegtuig neerkwam, wordt later op de dag een ceremonie gehouden voor de veertig slachtoffers die daar gevallen zijn.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie