WASHINGTON - Honderden mensen hebben woensdag bij het Witte Huis in Washington betoogd tegen de oorlog tegen Irak. De politie verrichtte meer dan twintig arrestaties.

De betogers, van organisaties als Greenpeace en International ANSWER, riepen leuzen als: "George Bush, CIA, how many kids will you kill today?" (George Bush, CIA, hoeveel kinderen zullen jullie vandaag doden?)

In een andere Amerikaanse stad, Boston, werden 36 mensen gearresteerd bij vredesdemonstraties. Zij riepen leuzen als 'Schande!' en 'Arresteer George Bush!' Los Angeles

In Los Angeles werden 34 mensen gearresteerd bij een demonstratie tegen de oorlog, die uitmondde in een confrontatie met de politie. Onder de ongeveer vijfhonderd demonstranten bevonden zich veel scholieren en studenten. De politie maakte gebruik van de wapenstok en sloeg volgens de lokale televisie verschillende demonstranten.

Een vredesmars in New York eindigde eveneens in arrestaties. Daar werden 45 mensen aangehouden. Ambassades Peru en Athene

Ook voor de Amerikaanse ambassades in de Peruaanse hoofdstad Lima en in de Griekse hoofdstad Athene demonstreerden mensen tegen de oorlog. In Athene bivakkeerden 1500 mensen van middernacht tot na het aflopen van het ultimatum op de straat. Ze hadden een afbeelding bij zich van de Guernica, het schilderij van Picasso dat de verschrikkingen van de Spaanse burgeroorlog toont.