Minister Verhagen herdenkt aanslagen met Amerikanen

DEN HAAG - Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft dinsdagochtend in Den Haag samen met de Amerikaanse ambassadeur Roland Arnall de terreuraanslagen op New York herdacht.

Tijdens de bijeenkomst toonde Verhagen zich solidair met de slachtoffers van de aanslagen en onderstreepte hij nog eens dat Nederland de Verenigde Staten steunt in de strijd tegen terrorisme.

De minister noemde de herdenking na afloop belangrijk omdat de aanslagen op de kantoorkolossen in New York, en later ook op doelen in Madrid en Londen, hebben aangetoond dat de vrije westerse wereld kwetsbaar is. "We zijn kwetsbaar voor een vijand die nietsontziend probeert zoveel mogelijk mensen te treffen."

Stilte

De herdenkingsbijeenkomst vond plaats op de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Na toespraken van de ambassadeur en de minister werd een moment stilte in acht genomen en ging de Amerikaanse vlag halfstok.

Cohen

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zei bij het Amerikaans consulaat in Amsterdam dat mensen uit de oosterse en westerse wereld hun best moeten doen elkaar te begrijpen.

"De uitdaging die voor ons ligt is onze best te doen om elkaar te begrijpen in plaats van elkaar te haten", aldus Cohen. "Door ons hier op te richten eren we de mensen die hun leven verloren door 11 september."

Verhagen herdenkt 9/11

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie