Tientallen militairen gewond door Palestijnse raket (video)

JERUZALEM - Een Palestijnse raket heeft dinsdag een Israëlisch militair trainingskamp getroffen. Daarbij raakten volgens Israëlische media zeker 66 soldaten gewond.

Volgens militaire zegslieden verkeert een militair in kritieke toestand en zijn vier anderen er slecht aan toe. Veel soldaten moesten in een ziekenhuis worden opgenomen.

Alarm

De raket werd afgeschoten vanaf de Gazastrook en sloeg in op het militaire steunpunt Zikkim dat op Israëlisch grondgebied ongeveer een kilometer van de Gazastrook verwijderd ligt. Enkele minuten voor de inslag ging het alarm af, maar voor veel slapende militairen kwam dat te laat.

De Volks-Verzetscomités, een kleine Palestijnse groepering, hebben de verantwoordelijkheid opgeëist. Nooit eerder veroorzaakte het relatief simpele Palestijnse projectiel dat Qassam-raket wordt genoemd, in één keer zo veel gewonden in Israël.

Granaatscherven

Volgens de Israëli's schoten de Palestijnen dindag twee raketten af en maar één trof doel vlakbij een tent waar militairen sliepen. Veel militairen werden geraakt door granaatscherven.

De meeste Qassam-raketten landen doorgaans zonder schade te veroorzaken in de woestijn vlakbij de Gazastrook maar sinds 2000 zijn in Israël twaalf mensen gedood als gevolg van deze beschietingen.

Vergeldingsactie

Enkele uren na het incident in Zikkim raakten in het noorden van de Gazastrook vier Palestijnen gewond door een granaat die door een Israëlische tank was afgevuurd. Het is onduidelijk of het om een vergeldingsactie ging.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie