'leider Fatah leeft nog'

BEIROET - Het lichaam van een Libanese strijder van wie men dacht dat het de leider van Fatah al-Islam was, blijkt iemand anders te zijn. Dit hebben DNA-testen uitgewezen, aldus de Libanese justitie maandag.

Een legerfunctionaris maakte een week geleden bekend dat de leider, Shaker al-Abssi, was omgekomen tijdens gevechten met het Libanese leger in het vluchtelingenkamp Nahr al-Bared in het noorden van het land.

Bezetting

Het Libanese leger heeft vorige week zondag een einde gemaakt aan de bezetting van het Palestijnse vluchtelingenkamp. Het leger wist de strijders van terreurbeweging Fatah al-Islam na drie maanden te overmeesteren. In totaal zijn zeker driehonderd personen gedood sinds het begin van de onlusten tussen Libanon en Fatah al-Islam op 20 mei.

Fatah al-Islam zou banden hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda. De meesten van de ruim 30.000 inwoners van het kamp vluchtten in de eerste dagen van de strijd naar een nabijgelegen Palestijns vluchtelingenkamp.

Hulp

De regering van Libanon verzocht maandag de internationale gemeenschap om 382 miljoen dollar (277 miljoen euro) aan hulp. Dit bedrag heeft de overheid nodig om het kamp weer op te bouwen. De eerste vluchtelingen zullen minimaal zes maanden moeten wachten voordat ze terug kunnen keren naar Nahr al-Bared.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie