ROTTERDAM - Twee kinderen van drie en vier jaar oud en hun moeder van 37 jaar zijn in de nacht van dinsdag op woensdag overleden door brand in hun huis in Rotterdam. De twee kinderen kwamen om in de vlammen. De vrouw, die met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis werd gebracht, overleed in de loop van de woensdagavond.

Volgens de politie brak door nog onbekende oorzaak brand uit in de woning aan de Landfortstraat, waarna een explosie volgde. De moeder kwam met brandende kleding de woning uit. Buurtbewoners wisten de vlammen te doven. De kinderen konden de woning niet meer uitkomen. Door de brand en de daaropvolgende explosie hebben ook andere woningen in de straat schade opgelopen. Ruiten in de hele straat zijn gesneuveld.

In de Landfortstraat ontstond hevige beroering door het incident. Buren van de slachtoffers werden in een naburige school opgevangen door slachtofferhulp. De technische recherche wist woensdagavond laat nog geen oorzaak van brand en explosie. In het pand bevond zich een kleine hennepkwekerij.