Ehsan Jami werkt aan homofilm

RIJSWIJK - Ehsan Jami, de voorman van het comité van ex-moslims, werkt aan een film over homoseksualiteit in de islam. Zijn woordvoerster bevestigde maandag berichten hierover in NRC.next.

Jami heeft het script geschreven. Hij wil volgend jaar beginnen met de opnames.

Naar zijn eigen zeggen zijn er meerdere regisseurs die hem willen helpen met het maken van de film. Meer mededelingen kon zijn zegsvrouw echter niet geven.

Titelloze project

Het nog titelloze project van Jami is de tweede film over homoseksualiteit en de islam die er aan zit te komen.

Bijna twee jaar geleden meldde voormalig Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali dat ook zij werkte aan een film over dit onderwerp. Het ging om Submission-2, het vervolg op de productie die ze samen met de later vermoorde Theo van Gogh maakte.

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders juichte het project van Hirsi Ali toe. Iran protesteerde zelfs al tegen de nog niet gemaakte film. Sinds het vertrek van Hirsi Ali naar Amerika werd er van Submission-2 echter niet veel meer vernomen.

Bedreigen

Ehsan Jami stelt verder in het interview met NRC.next dat hij vindt dat "radicale moslims die bedreigen, die hier de boel komen verzieken voor homo's, vrouwen en afvalligen linea recta het land moeten worden uitgezet".

Jami presenteert dinsdag officieel zijn comité voor ex-moslims. Hierbij zijn ook meerdere ex-moslims uit andere Europese landen aanwezig.

Tip de redactie