MAASTRICHT/DEN BOSCH - Een arrestatieteam heeft woensdag een -jarige man uit Brunssum opgepakt, toen die de rechtbank in Maastricht verliet. Hij wordt verdacht van de smokkel van heroïne. De man bleek tijdens zijn arrestatie bij het verlaten van de rechtbank bewapend. Dat heeft een politiewoordvoerster in Den Bosch woensdagavond bevestigd.

De verdachte had vlak voor zijn aanhouding een rechtszaak bijgewoond op de publieke tribune. Mogelijk had hij ook toen al een vuurwapen op zak, maar dat kon de woordvoerster niet bevestigen. Ook in de auto van de man bleek een vuurwapen te liggen. De verdachte is in verzekering gesteld. De man zou betrokken zijn bij een drugsbende, waarvan enkele leden in oktober door de rechtbank in Den Haag veroordeeld zijn wegens smokkel van heroïne. Deze mensen zijn allen in hoger beroep gegaan.

Steekpenningen

De man uit Brunssum volgde samen met een inwoner van Landgraaf een getuigenverhoor van drie wethouders uit Brunssum. Deze man uit Landgraaf, O. Rozema, wil een koffieshop in Brunssum beginnen maar krijgt daarvoor geen toestemming. Hij had de wethouders beschuldigd van het vragen van steekpenningen, maar de bestuurders ontkenden dat woensdag voor de rechtbank onder ede.

De man uit Landgraaf verliet de rechtbank in het gezelschap van de verdachte. Hij moest tijdens de arrestatie van de verdachte op de grond gaan liggen totdat het arrestatieteam vertrokken was. Hij werd zelf niet gearresteerd.