ARNHEM - De 44-jarige Alex Wiegmink, die op 20 januari dood werd aangetroffen in zijn uitgebrande auto in de bossen bij Erp in Brabant, is op de Posbank bij Rheden om het leven gebracht. De daders zijn vervolgens met het lichaam in Wiegminks auto naar Brabant gereden.

Dat heeft het politieteam dat onderzoek doet naar de raadselachtige dood van de trimmer uit Drempt vastgesteld. Volgens een woordvoerder van het team hebben nog steeds ruim dertig rechercheurs dagelijks werk aan de zaak. Het rechercheteam is druk op zoek naar een echtpaar met een klein hondje, dat volgens tientallen getuigen rond het tijdstip van de moord op Wiegmink op de Posbank heeft gewandeld.

Aanwijzing

De politie gaat er van uit, zegt de woordvoerder, dat Wiegmink "op het verkeerde moment op de verkeerde plek" is geweest. De recherche heeft geen enkele aanwijzing gevonden dat de Dremptenaar zelf een criminele achtergrond zou hebben.

Bij de zaak zijn vermoedelijk meer daders betrokken, zo denkt de politie. Hoe zij Alex Wiegmink om het leven hebben gebracht is wel bekend, maar wil de politie niet zeggen. Toen zijn auto met het stoffelijk overschot in de Brabantse bossen in brand is gestoken was de man al enkele uren dood.