EMMEN - De reconstructie van de moord op het 79-jarige 'wandelvrouwtje' uit Emmen, die maandagavond werd uitgezonden via het tv-programma Opsporing Verzocht, heeft dinsdagochtend 110 tips opgeleverd. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Drenthe zitten er bruikbare tips tussen. Het OM is dan ook tevreden met het resultaat.

De 79-jarige weduwe Van Offeren uit Emmen is op 13 of 14 februari verkracht en vermoord in het bosgebied Emmerdennen. De dader heeft haar vastgebonden aan een boom en is op brute wijze tekeer gegaan. Pas een week na de moord werd het levenloze lichaam gevonden. Van Offeren maakte dagelijks lange wandelingen. In de buurt stond ze bekend als het 'wandelvrouwtje'.

De vrouw werd op 13 februari 's middags voor het laatst gezien bij een schoenmaker in het centrum van Emmen. De volgende ochtend vond een trimmer in de Emmerdennen twee damesschoenen, die van de Emmense bleken te zijn. Bijna een week later werd de vrouw als vermist opgegeven. Een dag later werd haar lichaam gevonden in het bos bij de Oude Roswinkelerweg.

De recherche vermoedt dat de dader uit de omgeving van Emmen komt, maar kijkt in het onderzoek ook over de vlakbij gelegen Duitse grens. In de buurt van het lichaam is gespit. Op grond daarvan vermoedt de politie dat de vrouw met een schep doodgeslagen is. Verder is bij de plaats van het delict een langwerpige zwarte plastic tas met goudkleurig bladmotief gevonden.