ISLAMABAD - Een ongeval met een helikopter van de Noordelijke Alliantie heeft zondag in Afghanistan het leven geëist van 21 mensen. Dat heeft het Afghaanse persbureau AIP in Pakistan zondag gemeld. Daoud Khan, commandant van de Noordelijke Alliantie in die regio, bevestigde het ongeval.

Het toestel stortte neer in Farkhar, zo'n 35 kilometer ten zuidoosten van Taloqan, de hoofdstad van de provincie Takhar. De oorzaak van het ongeval is te wijten aan het slechte weer.

Eén van de slachtoffers bij het ongeval is een commandant van de Noordelijke Alliantie. Het zou gaan om Mohammad Mustafa, een vroegere lijfwacht van de vroegere leider van de Noordelijke Alliantie, Ahmed Shah Masud.

De andere twee anti-Talibanstrijders, Arbab Mohammad Hashim en Mirza Ghulan Nasri, zouden Pathaanse commandanten zijn die na de val van Kunduz zouden zijn overgelopen naar de Noordelijke Alliantie.

Onder de slachtoffers zou zich ook de hele familie van de lokale commandant Haji Haidar Qul bevinden. Zelf zou de commandant zich niet aan boord van de helikopter hebben bevonden, aldus Daoud Khan.