AMSTERDAM - Op 42-jarige leeftijd is donderdagavond de acteur Roef Ragas overleden. Tijdens het eten overleed hij aan een hartstilstand. Dat maakte zijn management vrijdag bekend.

Ragas was bekend van de tv-serie Grijpstra & De Gier. Hij speelde verder in diverse theaterproducties en films als De Zwarte Meteoor, Pietje Bell en Pietje Bell II en de internationale film Breaking The Waves van Lars von Trier.

De acteur is de broer van zanger Bastiaan Ragas en was getrouwd met actrice Susan Visser (Gooische Vrouwen, Amazones), met wie hij twee kinderen had.

Het overlijden van Ragas is hard aangekomen bij RTL Nederland. Voor dat tv-bedrijf werkte hij in het verleden mee aan de RTL4-politieserie Grijpstra & De Gier. Voor die reeks kroop hij in de huid van politieman Rinus de Gier. Inmiddels wordt die rol gespeeld door Waldemar Torenstra.

Verdrietig

"Wij zijn geschokt en verdrietig over het onverwachte overlijden van Roef Ragas", meldde een RTL-woordvoerder vrijdag. "Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Susan Visser en hun familie."

Toegewijd

"Een groot acteur is Nederland ontvallen", zei regisseuse Maria Peters. Ze werkte met Ragas voor de Pietje Bell-films en noemt hem "zeer bekwaam en toegewijd".

"Het is verschrikkelijk dat zo'n getalenteerde en aardige man en een vader van twee kinderen op zo'n jonge leeftijd is weggevallen."

Geschrokken

Ragas was in 1996 mede-oprichter van de Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (NFTVM). Ex-voorzitter Wiendelt Hooijer is erg geschrokken door het nieuws.

"Een hartstilstand verwacht je toch niet bij iemand van 42 jaar." Hooijer was tot vorig jaar voorzitter van de NFTVM. "Ik heb samen met Roef een korte film gemaakt. Hij was een hele relaxte gozer, heel rustig."

Roef Ragas overleden