NIJMEGEN - Bij een kettingbotsing op de snelweg A73 (Venlo-Nijmegen) ter hoogte van Nijmegen is woensdagmiddag een vrachtwagen van een viaduct gestort. De vrachtwagen kwam terecht op een fietspad naast de doorgaande weg die onder de snelweg door loopt.

De vrachtwagenchauffeur raakte bekneld, maar is uit zijn voertuig bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht, aldus een woordvoerder van de politie.

Kettingbotsing

Bij de kettingbotsing waren vier vrachtwagens betrokken. De voorste vrachtauto zag de dagelijkse file op de A73 bij Nijmegen in de richting Beuningen te laat en botste op een vrachtwagen voor hem. Een vierde chauffeur die op de kettingbotsing reed, raakte zijn voorganger zo hard, dat hij die van de weg af duwde.

Deze vrachtwagen met een lading van 25 ton viel van het viaduct af zonder iemand op de drukbereden weg daaronder te raken.

Gewond

Bij de botsing raakte verder alleen de chauffeur van de laatste vrachtwagen die op de file reed gewond. Hij zat bekneld in zijn voertuig en is bevrijd door hulpverleners. Ook deze chauffeur is overgebracht naar het ziekenhuis.

De A73 richting Nijmegen was voor de rest van de middag afgesloten evenals de Wijchenseweg, waar de vrachtwagen op viel. Rond 18.30 werd de snelweg weer gedeeltelijk vrijgeven, meldde de ANWB. Een rijstrook blijft naar verwachting nog enkele uren dicht. De Wijchenseweg blijft voorlopig nog afgesloten.

Ongeluk vrachtwagen Nijmegen