ATHENE - De Griekse brandweer lijkt de bosbranden steeds meer onder controle te krijgen. Het vuur woedt nog in 25 regio's op het schiereiland Peloponnesos en op het eiland Euboea, maakte de brandweer woensdagochtend bekend. Dinsdag bestreden brandweerlieden nog op 36 plaatsen het vuur.

Geholpen door een afgezwakte wind, hoopt de brandweer dat alle branden woensdag tegen de avond onder controle zijn gebracht. De massale branden, die zes dagen geleden begonnen, hebben 64 mensen het leven gekost.

Minstens 184.000 hectare land - een gebied groter dan de provincie Zeeland - is daarbij verwoest.

Miljarden

De schade door de bosbranden in Griekenland loopt in de miljarden. Volgens eerste voorzichtige schattingen van het ministerie van Financiën zou er mogelijk al 5 miljard euro in rook op zijn gegaan. Dat meldde de Griekse zakenkrant Imerisia woensdag.

"De experts van het departement schatten de schade op 3 tot 5 miljard", aldus de krant. Door de bosbranden zouden onder meer 4,5 miljoen olijfbomen vernietigd zijn en 60.000 schapen en geiten zijn omgekomen. De Griekse regering is tot nog toe niet met officiële getallen naar buiten getreden.