ROTTERDAM - Advocaat W.J. Slagter (79) blijkt door zijn werkgever Simmons & Simmons Trenité in Rotterdam aan de kant gezet uit angst voor het Koninklijk Huis. De jurist was naast zijn werk voor het kantoor, adviseur van het bedrijf van de echtgenoot van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn.

Dat blijkt uit een brief die de familie van Slagter aan het advocatenkantoor heeft gestuurd. De familie, onder wie een zoon en een dochter, is verontwaardigd over de manier waarop hij door zijn werkgever is behandeld.

Slagter, die over een paar maanden 80 jaar wordt en dan zou stoppen, werkte niet voor het paar en had volgens de familie als zodanig ook niets met de affaire te maken. Het advocatenkantoor zette de jurist, die ongeveer vijf jaar bij het kantoor in dienst was, toch onder druk om ontslag te nemen.

Volgens de familie was dit omdat het bedrijf bang was voor een reactie van het Koninklijk Huis. Bij zijn vertrek moest hij een verklaring ondertekenen waarin hij akkoord ging met een spreekverbod. Verder kreeg hij van zijn werkgever geen geld mee. De familie schreef de brief uit verontwaardiging. "Hij heeft niks fout gedaan. Hij is schandalig behandeld,'' aldus een woordvoerster.