BREDA - Geen gewapende overval maar een schietpartij nadatenkele mannen uit een winkel in Breda waren gezet. Tot dieconclusie is de politie in Breda vrijdagavond gekomen. Aanvankelijkging de politie uit van een gewapende overval op winkelbedrijfElectra aan de Haagdijk waarbij werd geschoten. Daarbij vielen tweegewonden, de 67-jarige eigenaar van de winkel en zijn 35-jarigezoon. De schoten vielen rond vijf uur vrijdagmiddag.

Bij nader onderzoek is gebleken dat een aantal mannen eerder inde middag de winkel heeft bezocht. Zij veroorzaakten er overlast ende eigenaar zette hen buiten. Dat leidde tot een handgemeen. Enigetijd later liepen de winkelbaas en zijn twee zoons over deHaagdijk. Zij kwamen daar het groepje mannen weer tegen. Erontstond opnieuw ruzie. Een van de mannen greep een vuurwapen enschoot daarmee van dichtbij op de drie Bredanaars.

De vader raakte zwaargewond. Na operatief ingrijpen maakt hijhet, volgens de politie, redelijk. De 35-jarige zoon kreeg eenkogel in een knie. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij naarhuis. De andere zoon van 44 jaar bleef ongedeerd. De politie heefteen team van negen rechercheurs op de zaak gezet.