MAARSSEN - De zusters van de priorij Emmaus in Maarssen zijn vrijdag een campagne begonnen om meer nonnen te werven. Met de uitgifte van het tijdschrift 'Mare - hunkeren naar meer' hopen ze vrouwen te interesseren voor het kloosterleven.

In het tijdschrift promoten de zusters de geneugten van het kloosterleven en ontzenuwen ze vooroordelen. Er wordt niet de hele dag gebeden in het klooster, het is er niet saai en het klooster is geen vesting die de wereld buiten de deur houdt, leggen ze uit. Wat hun klooster wel biedt, zijn 'ruimten van rust en openheid waar teksten een taal en een melodie oproepen die recht doen aan de ervaringen van mensen'.

'Geef uw verlangen een kans', schrijven de zusters. Wie dat wil, kan in mei en juni de 'Je komt als geroepen-weekeinden' bezoeken die de zusters gaan organiseren. De communiteit telt op dit moment twaalf zusters, van wie de meeste op leeftijd. Om de toekomst zeker te stellen, heeft het klooster dringend behoefte aan versterking. De doelstelling van de campagne is om binnen een jaar minimaal drie nieuwe zusters te werven.

Deeltijdnonnen

De zusters lanceerden vorig jaar een plan voor 'deeltijdnonnen'. Deze vrouwen kunnen in Maarssen minimaal drie dagen per maand deelnemen aan het kloosterleven, zonder hun baan of gezin op te geven. Inmiddels hebben zich 140 serieuze gegadigden gemeld. Enkelen van hen zijn begonnen aan een proeftijd van een jaar.