HYDERABAD - De Indiase politie heeft negentien onontplofte bommen gevonden in de zuidelijke stad Hyderabad, waar zaterdag door terreuracties zeker 43 doden zijn gevallen. De Indiase politiechef Balwinder Singh heeft dat zondag gezegd.

De politiechef zei dat als enkele van die bommen waren afgegaan, er mogelijk honderden doden zouden zijn gevallen.

Hij zei dat de onontplofte bommen waren achtergelaten in plastic tassen op uiteenlopende plaatsen als een bioscoop, een brug en bij bushaltes.

Pretpark

Zaterdagavond ontploften drie bommen tijdens een lasershow in een pretpark vlak bij een regeringscentrum in Hyderabad.

Elders bij een eetkraampje op straat deden zich twee explosies voor. Er vielen 43 doden, ongeveer vijftig mensen raakten gewond.

Kalmte

Regeringsleider Rajshekhar Reddy van de deelstaat Andhra Pradesh, waar Hyderabad de hoofdstad van is, maande de bevolking na "de terroristische activiteit" tot kalmte.

Reddy liet weten dat nog geen arrestaties zijn verricht, maar dat hij ervan overtuigd is dat terroristen uit Bangladesh of Pakistan achter de aanslagen zaten.

Tweedracht

President Pratibha Patil zei dat de daders met de aanslag tweedracht willen veroorzaken onder de bewoners van Hyderabad.

Hyderabad heeft 6,5 miljoen inwoners en is een etnisch en religieus gemengde en welvarende stad. De meeste Indiërs zijn hindoes maar in Hyderabad is bijna 40 procent van de bevolking islamitisch.

In mei ontplofte een bom in een moskee in Hyderabad waardoor elf mensen werden gedood.